26.04.2024

Tapahtuma

FC Viikinkien kevätfestivaalit kokoaa yhteen yli 2000 juniorijalkapalloilijaa la-su 11.-12.5.

Vuosaaren alueen vahvana jalkapallon junioriseurana tunnettu FC Viikingit järjestää toukokuussa jo perinteeksi muodostuneen Kevätfestivaali-tapahtuman. Aikaisempien vuosien onnistuneiden turnausjärjestelyjen ansiosta turnauksen suosio on vain vuosi vuodelta kasvanut. Tänä vuonna mukaan onkin ilmoittautunut ennätysmäärä (231) joukkueita.

Lähes kaikki Uudenmaan alueen junioriseurat ovat edustettuina tapahtumassa, mutta joukkueita saapuu paikalle myös kauempaa, kuten Lappeenrannasta, Kotkasta ja Tampereelta. Kaiken kaikkiaan osallistuvia pelaajia tulee olemaan reilusti yli 2 000 ja kun mukaan lasketaan valmentajat, huoltojoukot ym., liikkuu turnauspaikoilla viikonlopun aikana arviolta noin 4 000 henkilöä.

Turnausta pelataan kahtena päivänä eli lauantaina 11.5. ja sunnuntaina 12.5. aamuvarhaisesta iltaan asti. Vanhimmat tänä vuonna turnaukseen osallistuvat juniorit ovat syntyneet vuonna 2014. Nuorimmat tulevat messit ja ronaldot ovat hädin tuskin kuusi vuotta täyttäneitä. Pelipaikat ovat Kartanon kenttä, jossa pelejä pelataan yhdeksällä pienellä kentällä sekä Heteniityn kenttä, joka on jaettu neljään pieneen kenttään.

Uutuutena turnauksessa käytetään pienimpien peleissä Palloliiton juuri äskettäin käyttöön ottamia sääntöjä. Katsoja saattaa hieraista silmiään, kun pallon mentyä sivurajasta tai päätyrajasta yli, peliä ei jatketakaan perinteiseen tapaan sivurajaheitolla tai kulmapotkulla, vaan kuljettamalla. Uudistuksen tarkoituksena on vähentää päällä tapahtuvaa pelaamista ja näin suojella nuorimpia junioreita päävammoilta.

”Turnausjärjestelyt on seurassamme käynnistetty jo lähes puoli vuotta sitten ja työtunteja on käytetty runsaasti onnistuneen turnauksen aikaansaamiseksi. Jokainen työtunti tuntuu kuitenkin arvokkaalta, kun näkee pelaajien innostuksen kentällä ja punaiset posket pelin jälkeen”, toteaa Viikinkien toiminnanjohtaja Jorma Kuparinen.

Koko turnauksen ajan sekä Kartanon että Heteniityn kentällä palvelee Viikinkien juniorijoukkueen ylläpitämä buffet. Kaikki päiväkävelylläkin ohikulkevat vuosaarelaiset ovat tervetulleita hörppäämään kahvit tai haukkaamaan lämmintä grillimakkaraa. Samalla voi seurata junioripelaajien tarjoamia kikkoja kentillä.

Kenttien osoitteet:

  • Kartanon kenttä: Pallokuja 4, Helsinki
  • Heteniityn kenttä: Heteniityntie 2, Helsinki

Turnauksen tukijoihin kuuluu mm. Kauppakeskus Columbus. Osa turnauskentistä on nimetty Columbus-kentiksi.

Jaa artikkeli