12.08.2022

Kuulumisia

Columbuksen pysäköinti uudistuu

Kauppakeskus Columbuksessa on ensi viikon maanantaista (15.8.) lähtien käytössä uusi kameratunnisteinen Aimo Park Easy-pysäköintijärjestelmä. Parkkihallissa säilyy 2h ilmainen pysäköintietu, kuten ennen. Myös kattoparkkiin tulee käyttöön Taskuparkki –sovellus ja uusi maksuautomaatti, mutta ei kameratunnistusta (ensimmäiset 2h pysäköintikiekolla).

Aimo Park Easy -pysäköintijärjestelmä mahdollistaa nopean pysäköinnin ilman puomeja ja portteja. Voit ajaa sisään ja ulos pysähtymättä. Pysäköinnin voit maksaa Easy-maksuautomaatilla tai Taskuparkki-sovelluksella, mikäli sinulla on sovelluksessa kameratunnistus aktivoituna rekisteritunnuksellesi ja maksukortin tiedot syötettynä.

Pysäköintijärjestelmä perustuu rekisteritunnuksen automaattiseen tunnistukseen. Ajaessasi sisään kamera tunnistaa autosi rekisteritunnuksen ja aloittaa pysäköinnin. Pysäköintiaika ja -hinta määräytyy kohteessa käyttämäsi ajan perusteella. Ulosajaessasi kamera tunnistaa jälleen autosi rekisteritunnuksen, päättää pysäköinnin ja maksukortiltasi veloitetaan pysäköintihinnaston mukaisesti. Jos viivyt Columbuksessa alle kaksi tuntia, voit vain ajaa sisään ja ulos parkkihalliin lataamatta sovellusta tai käymättä maksuautomaatilla. 

Mikäli et muistanut maksaa pysäköintiä lähtiessäsi automaatille tai sinulla ei ollut Taskuparkki-sovellusta käytössä, niin lähetetään sinulle siitä laskun myöhemmin. Laskun lähettämisestä peritään 5 euron laskutuslisä. Lasku on myös mahdollista maksaa 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä.

Maksamisen vaihtoehdot

1. Taskuparkki–sovellus, johon on syötetty voimassaoleva maksukortti ja rekisteritunnuksella on kameratunnistus aktivoituna (kameratunnistuksella aloitettu pysäköinti vain hallissa).

2.Maksuautomaatti, johon syötetään auton rekisteritunnus, jonka jälkeen automaatti kertoo pysäköinnin pituuden ja hinnan. Maksaminen onnistuu automaatilla vain maksukortilla.

3. Lasku, mikäli pysäköintiä ei ole maksettu kahdella edellämainitulla tavalla, jolloin pysäköinninhintaan lisätään 5€ laskutuslisä.

4. Jälkikäteen maksaminen 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä. Maksun voi suorittaa osoitteessa: aimopark.fi/easy

Pysäköinnin hinta

Parkkihalli

Ensimmäiset kaksi tuntia on pysäköintihallissa ilmaisia ja sen jälkeen pysäköinti hinta määräytyy normaalin hinnaston mukaisesti. Veloitus tapahtuu aina alkavan tunnin mukaisesti.

Ensimmäiset 2h ilmainen ja sitten 1€ / tunti

Kattopysäköinti 

Ensimmäiset 2h ilmainen pysäköintikiekolla ja sitten 1€ / tunti

  • Kattoparkissa ei ole kameratunnistujärjestelmää, vaan ensimmäiset 2h ilmaista pysäköintiaikaa saa pysäköintikiekolla
  • 2h ylityksen jälkeen, tulee pysäköinnistä kattoparkissa maksaa Taskuparkkisovelluksella tai ulkona sijaitsevalla maksuautomaatilla

Taskuparkki –sovelluksen käyttöönotto

Voit ladata Taskuparkki –sovelluksen Android tai IOS –puhelimellesi sovelluskaupasta. Lataamisen jälkeen täytä rekisteröinti sovelluksessa ja hyväksy käyttöehdot. Tämän jälkeen syötä sovellukseesi maksukortin tiedot, autosi rekisteritunnus ja aktivoi kameratunnistus ilman vaadi vahvistus puomilla -vaihtoehtoa. Tämän jälkeen voit vaivatta pysäköidä ilman maksuautomaatilla käyntiä ja sovellus veloittaa maksukorttiasi aina oikean pysäköintiajan mukaisesti.

Ohjevideon Taskuparkkiin rekisteröitymiseen löydät täältä

Taskuparkin asiakaspalvelu

020 781 2461 (ma-pe 7–21.30, la 9.30-19.30, su 11.30-19.30)

taskuparkki@aimopark.fi

Pysäköintihallia operoi Aimo Park Oy

Lisätietoa maksutavoista ja hinnoista löydät https://www.aimopark.fi/fi-fi/

Lisätietoa Taskuparkki -sovelluksesta löydät https://taskuparkki.fi/

Jaa artikkeli